Un ofițer al Direcției Poliției Rutiere, condamnat definitiv după ce a primit mită un pat de două persoane. Procesul a durat nouă ani

Un ofițer al Direcției Poliției Rutiere, condamnat definitiv după ce a primit mită un pat de două persoane. Procesul a durat nouă ani
Sursa FOTO: ARHIVĂ
Publicat: 20/07/2024, 11:06

Un comisar șef  de la Direcția Poliției Rutiere, din cadrul IGPR a fost condamnat definitiv, vineri, de magistrații Curții de Apel Iași, într-un dosar de corupție în care a fost judecat alături de alți opt agenți din cadrul Poliției Rutiere Vaslui. Ofițerul este singurul inculpat din dosar condamnat de judecători, în condițiile în care pentru restul acuzaților faptele s-au prescris. 

Comisarul șef Mihai Axente, fost ofițer în cadrul Direcției Rutiere a IGPR, a fost găsit vinovat pentru luare de mită și condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere. Pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu, acesta nu a mai fost pedepsit pentru că faptele s-au prescris, se arată în soluția Curții de Apel Iași, potrivit hotnews.ro.

În primă instanță, Tribunalul Vaslui hotărâse în ianuarie anul trecut, condamnarea lui Axente la 3 ani și 3 luni închisoare cu executare. De altfel, instanța de fond, pronunțase pedepse în cuantum total de 16 ani de detenție pentru inculpații găsiți vinovați.

Dosarul de corupție care a vizat Poliția Rutieră Vaslui se afla de opt ani pe rolul instanțelor de judecată. După sentința pronunțată de Tribunalul Vaslui, La Curtea de Apel Iași, dosarul a fost disjuns în două cauze distincte: unul în care a rămas vizat fostul șef al Poliției Rutiere Vaslui, Iulian Munteanu, și o parte dintre colegi și superiori, și cel de-al doilea în care au rămas comisarul Axente, fostul șef al IPJ Vaslui, comisarul șef Mihai Carp, opt agenți și ofițeri rutieri, precum și câțiva oameni de afaceri care au mituit polițiștii.

Cu excepția fostului ofițer din IGPR, față de toți ceilalți inculpați din dosar, Curtea de Apel Iași a decis vineri încetarea procesului penal pentru că faptele s-au prescris.

Polițiștii au transformat amenzile în avertismente

În cel de-al doilea dosar, care îl are cap pe afiș pe fostul șef al Poliției Rutiere Vaslui, instanța de la Iași se va pronunța pe 26 iulie.

Fostul șef al Poliției Rutiere Vaslui, Iulian Munteanu a fost arestat pe 19 decembrie 2015, alături de comisarul şef Mihai Axente.

Munteanu era acuzat că a solicitat în mod constant agenţilor din subordine să falsifice pocesele verbale de constatare a unor contravenţii prin suprascriere şi să transforme amenzile în avertismente. Beneficiarii serviciilor erau persoane din anturaj sau cunoştinţe de la care șeful Poliției Rutiere Vasului, acuza DNA, solicita diverse beneficii.

IGPR l-a trimis în control la Vaslui pe ofițerul Mihai Axente, pentru a verifica situația de la Poliția Rutieră. Deși a constatat mai multe nereguli ”șeful” din IGPR a închis ochii după ce a fost mituit de subalternii de la Vaslui.

Patul lui Axente a fost făcut pe comandă

Potrivit DNA, şeful Biroului Rutier a pregătit pentru superiorul din IGPR mai mulţi miei tăiaţi şi băuturi alcoolice. Bunurile au fost trimise la domiciliul comisarului din localitatea Dobroeşti (Ilfov).

În timp ce se afla în control la Vaslui, şeful Biroul Rutier, l-a condus pe comisarul-şef Axente la un atelier de tâmplărie al unei societăţi din zonă, pentru a-şi alege un pat.

Pentru că nu a găsit nimic pe gustul său, comisarul din IGPR a dat comandă de un pat prezentat într-unul dintre pliantele societăţii.

„Șefu… Ăsta mă… prietenașu ăsta al meu întreabă încă o dată, doi lungime, 1,60 lățime. Nu?”/ „ Unde vă vine mai bine? Cred că în stânga […] Cum stați cu fața? În sus, nu?”, îl întreba Munteanu pe superiorul său, la telefon, pentru a se asigura că patul va fi pe gustul său.

Patul din esenţă de lemn de frasin a fost trimis la locuința ofițerului din Ilfov în luna iulie 2015. Judecătorii au dispus confiscarea piesei de mobilier. După scandalul de corupție de la Vaslui, comisarul șef Mihai Axente a ieșit din sistem, pensionându-se.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Elenei Lasconi după ce CCR a decis renumărarea voturilor de la alegerile...
BREAKING NEWS | CCR vrea renumărarea voturilor din turul 1! De ce s-a luat această...
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
Câte milioane de euro va plăti amendă TikTok pentru Călin Georgescu. Europarlamentar: „Nu există politician...
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” |...
Augustin Zegrean explică ce se întâmplă după renumărarea voturilor. Turul doi ar putea fi organizat...
Prietenii lui Călin Georgescu. Cu cine se întâlnește candidatul care a câștigat primul tur al...
Numerologia anului de naștere al lui Călin Georgescu. Ce i-au prezis astrele
Condimentul banal care poate provoca halucinații severe. Majoritatea românilor îl au în bucătărie
Ce se întâmplă dacă nu se renumără toate voturile până vineri la ora 14.00. Augustin...
VIDEO ”Scoateți capacul! Dați-mi fata înapoi!” Imagini zdrobitoare de la mormântul Andreei Cuciuc! Mama sa...
Trei persoane și-au pierdut viața într-un accident cumplit pe DN 26, în Galați! Traficul rutier...
Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică
Poți să depășești prin dreapta un vehicul care circulă pe banda 2? Care sunt regulile...
37 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Piteşti se deschid traficului joi şi vineri
ADEVĂRUL despre UNIREA Bucovinei cu România! „Eram în contact cu...
Călin Georgescu, ELIMINAT?! Anunț acum câteva minute: Am primit fotografiile
Cumpărăturile ce nu mai pot fi returnate. Mulți români vor fi afectați
Ce semnifică simbolul care apare în videoclipurile lui Călin Georgescu. Este mai mult decât un...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Elena Viscu, fosta soție a lui CRBL, a vorbit despre perioada grea în care se...
Mihai Bendeac, în stare de șoc: "Eu nu auzisem nimic"
BANCUL ZILEI. Profesoara către Bulă: -Măi puturosule, cum poţi să dormi la mine la oră?
Un studiu major vrea să afle dacă supraviețuitorii cancerului sunt „super-oameni”